август 22, 2016

Greške u šminkanju koje čine da izgledate starije 



Zdravo svima! :)
Dobro došli u još jedan post...:)
Kao što i same znate šminka može učiniti da izgledate savršeno, ali isto tako može učiniti da izgledate dosta starije nego što zaista jeste. 
A to naravno ne želite. 
Verovatno samo devojčice ponekad žele da izgledaju starije i ozbiljnije. 


U nastavku teksta saznajte koje su to  greške koje žene prave prilikom šminkanja, a da pritom žele da izgledaju mladje i sveže..



1. Puder i tečni korektor 
Grešku koju žene prave pri nanošenju pudera jeste da koriste puder koji je dosta tamniji od vašeg tena, stoga savet je da koristite puder koji je približan vašem tenu. 
Što se tiče korektora jako je važno naneti korektor u tankom sloju, takodje možete koristiti i ružičaste nijanse korektora koje će neutralisati plavu poju.


2. Previše pudera u prahu 
Kada nanesete previše pudera u prahu lice deluje dosta umornije, a da bi vam lice izgledalo svežije, matirajte samo T zonu i delove lica koji vam se maste.


3. Rumenilo 
Ukoliko imate malo više godina, izbegavajte intenzivna rumenila, već koristite nežnije nijanse koje će dati sjaj licu. 


4. Prenaglašene obrve 
Iako su obrve važne za definisanje lica, obrve ne treba da budu previse intezivne..


5. Senka 
Nanošenjem tamne senke preko celog kapka jeste način da napravite smokey eye, ali tako možete izgledati dosta starije. Zato je najbolje nanositi senku tako sto ce te tamniju senku nanositi na pregib kapka, a svetliju  nanosite pri samom uglu oka. 


6. Maskara 
Maskara takodje može  učiniti da izgledate starije. Tačnije ako stavljate veću količinu maskre na donjim trepavicama, izgledaćete starije. 


7. Ruž za usne  i vidljiva linija oko usana 
Većina žena koje imaju tanke usne, žele da im usne izgledaju punije. Stoga koriste tamnije ruževe.
Savet za devojke koje imaju tanke usne jeste da koriste svetlije karmine i neku tamniju olovku kako bi usne delovale punije. 
Takodje, devojke koje imaju punije usne ne bi trebalo da koriste previse tamniju olovku od karmina koji nanose, jer tako možete izgledati dosta starije. 


8. Crna olovka u donjoj vodonoj liniji 
Crna olovka čini da oči izgledaju sitnije, a samim tim i umornije. Zato je bolje da koristite belu olovku koju će te nanetu u donju vodenu liniju.  


Ukoliko želite da igledate mladje i svežije, obavezno isprobajte ove trikove i savete.:):)











  • Share:

You Might Also Like

0 коментара