Saveti za negu kože leti

јул 23, 2016

Saveti za negu kože leti 

Ćao svima! 
Svako godišnje doba zahteva posebnu negu kože lica i tela. Tokom vrelih letnjih dana dolazi do pojačanog znojenja, a koža gubi na vlažnosti i sjaju..
Evo nekoliko saveta kako da hidrirate kožu leti, da je štitite i činite da bude sveža i sjajna i koji kozmetički tretmani na koži se ne preporučuju leti..

1. Koža lica, vrata i dekoltea zahteva posebnu negu. Ukoliko imate osetljivu kožu, svetliji ten uvek koristite preparat sa višim zaštitnim faktorom (30-50spf ). 
Ako je vaša koža lica masna ili mešovita koristite preparate laganije teksture. 



Koža tela ne zahteva korišćenje kreme sa zastitnim faktorom tokom cele godine već upotrebu neposredno pred izlaganje suncu..



2.  Tokom leta  potrebno je koristiti blagi gel,sapun ili penu za čišćenje lica. Zatim, umivati se mlakom vodom kako lice tako i telo. 

3.Tokom leta dolazi do pojačanog lučenja masnoće i prekomernog znojenja i sam tim više mogućnosti za stvaranje bubulljica, mitisera. Kako bi to sprečili  potrebno je umivati lice blagim gelom za čišćenje lica jednom do dva puta dnevno, piti dosta tečnosti, rashlađivati telo i konzumirati što manje vruće i začinjene hrane.

4. Kozmetički tretmani koji se ne preporučuju leti:
  •  Tretmani laserskog uklanjanja dlačica sa lica i tela
  • Tretmani voćnim kiselinama
  • Antiejdž tretmani 
  • Anticelulit tretmani 
  • Higijenski tretman 
5. Tokom letnjeg perioda ne preporučuje se upotreba teške šminke, dovoljno je korišćenje laganih toniranih krema, mineralnih pudera, maskare i sjaja za usne. 

6. Što se tiče hidratacije kože preporuka je da  koristimo manje masne, a vise hidrirajuće preparate, da unosimo dosta tečnostii..

7. Jako je važno i zaštititi kožu od direktnog UV zračenj pomoću šešira, ešarpi, marama..


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара