Konturisanje lica

јул 25, 2016

Konturisanje lica - za početnike 


Konturisanje lica je danas sve popularnije, cilj konturisanja lica jeste naglašavanje prirodnih crta lica....

Proizvodi i saveti za pravilno konturisanje lica!!!


Za početak, vrlo je bitno da odaberete proizvode za šminkanje namenjene vašem tipu lica i takodje da znate koji je oblik vašeg lica (lice može biti  u obliku srca, dijamantskog oblika, duguljasto, ovalno, pravougaono, kruškasto ili okruglo).

Puder u boji kože 

Za početak je najbitnije da odaberete puder namenjen vašem tipu kože. Ako imate suvu kožu, odaberite puder na bazi ulja, a ako je koža već masna, odaberite mat pudere.Vrlo je bitno i da izaberete nijansu pudera prilagođenu boji vaše kože, a da izbjegnete crvene i narančaste tonove.
Predlog pudera za masnu kažu- RIMMEL STAY MATTE
Nešto više o ovom puderu možete pročitati na mom blogu 

Korektor 
Sledeći proizvod koji će vam biti potreban jest korektor, odnosno highlighter koji se nanosi na područje lica koje želimo dodatno posvetliti.Korektor mora biti 2 do 3 nijanse svetliji od vaše kože. Korektor nanosimo na T-zonu. To je sredina čela, duž nosa, iznad usnice, sredina brade, ispod očiju u obliku trougla  i ispod obrva.

Tamniji puder 
Sledeči proizvod je puder 2 do 3 nijanse tamniji od vaše kože. On služi kako bi vizuelno smanjili odredjene delove lica. To je obično područje ispod jagodica,  duž pregiba kapka kako bi dobili dubinu oka, sa svake strane nosa kako bi suzili nos, duž linije čeljusne kosti i malo po vratu kako bi smanjili podbradak.
Sve ove proizvode(tečne) treba na kraju setovati proizvodima u kamenu. 
Rumenilo 
I na kraju. kao završni deo svakog šminkanja nanosimo rumenilo, Nežne crvene i smeđe tonove preporučujemo ženama tamnije puti i kose, dok bi roze tonove trebale koristiti žene svetlije puti i kose.

Make up sundjer i četkice 
Četkice  za nanošenje šminke su vrlo bitan deo konturisanja lica. Prvo što će vam trebati jeste make up  sundjer  za nanošenje pudera (beautzblender) koja je od velike važnosti za konturisanje jer savršeno razmazuje puder, a takodje sve ove navedene proizvode možete nanositi i četkicama. 



Ako imate neka pitanja mozete ih postaviti u komentarima ispod :)


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара