Nega lica tokom zime

фебруар 05, 2016

Nega lica tokom zime


Niske temperetarure, izrazito suv vazduh, teška odeća i UV zračenje u planinskim krajevima zimi isušuju vašu kožu.
Stoga je vrlo bitno više puta dnevno na kožu, naročito na lice i usne, nanositi hidrantne proizvode.

Evo nekoliko saveta koji ce vam pomoći da vaša koža tokom hladnih meseci bude hidrirana i zdrava.

Preparati za čišćenje lica
Sa padom temperature, koža lica  postaje sve suvlja, dolazi do crvenila i nejednakih tekstura.
To je neizbežno zimi, ali kako biste umanjili te negativne efekte. Zamenite stari sapun za kremasti preparat za čišćenje lica koji ne umanjuje hidriranost.




Tonik za lice
Nakon pranja sapunom, upotreba tonika je veoma pametan potez. Malu količinu tonika staviti na tufer i lagano njime tapkajte po licu. 

Piling lica
Neodstranjivanjem mrtvih ćelija kože sa vašeg lica, dodatno isušujete lice. Da biste izbegli dehidratciju, radite piling jednom nedeljno.



Hidratacija koze
Kreme koje ste koristili tokom leta  zameniti nekim masnijim. Vremenski uslovi zimi dovode do crevnila, svraba i ljuštenja kože, naročito kod osoba koje imaju osetljivu kožu. Najbolja su kozmetička sredstva koja kožu čine mekanom i zadržavaju vlagu u njoj, a kozmetička sredstva koje imaju takav ucinak jesu one u kojima su glavne supstance glicerin i ši buter. 

Nega usana
Za razliku od lica, piling usana treba izbegavati, jer će on dodatno pogoršati situaciju. Umesto toga koristite balzame koji će formirati zaštitnu barijeru na osetljivoj koži.
Greške u nezi lica zimi:

  • Pranje lica zimiIzbegavajte pranje lica vrućom vodom za vreme tuširanja, budući da će topla voda izvući svu vlagu iz kože i isušiti je.
  • Pregrubi piling  -preterano uklanjanje mrtvih ćelija kože s lica oštetiće vašu kožu, čineći je osetljivom na hladnoću i sklonu pucanju. 

  • Sredstva za čišćenje lica na bazi sapuna- Sapun je odličan način da dubinski očistite svoje lice od šminke i drugih nečistoća, ali ovakva sredstva će zimi učiniti više štete nego koristi, budući da mogu jako da isuše kožu.
  • Stavljanje pudera na suvu kožuBez obzira na to da li više volite tekući ili puder u prahu, ne zaboravite na glavno pravilo stavljanja podloge zimi - nikad na suvu kožu.






  • Share:

You Might Also Like

0 коментара