Šta se stvarno dešava na licu ukoliko ne skinete šminku pre spavanja

октобар 05, 2016

Šta se stvarno dešava na licu ukoliko ne skinete šminku pre spavanja

Zdravo devojke. Dobro došle u novi post! 

Mnoge devojke imaju lošu naviku da prespavaju sa šminkom na licu, a ne razmišljaju o problemima koji mogu da nastanu. Čak i ovlaš skinuta šminka nije pravo rešenje. 

U nastavku teksta možete saznati zbog čega je spavanje sa šminkom zaista opasno. 

Šminka zapušava pore i proširuje ih i čini ih vidljivijim na koži. Zapušene pore dalje vode infekciji, koje se manifestuju kao akne i mitiseri

Tokom noći koža se obnavlja, a ukoliko vam je šminka na licu ovaj proces je jako otežan. 

Tokom dana prljavština se nakuplja i ostaje zarobljena u puderu ili senci i izaziva stres koji može da izazove nastanak bora. 
Osim toga stvara se i svrab, crvenilo, infekcije kože i bubuljice. Taman kada ste pomislili da od ovoga gore ne može, znajte da vas ujutru može sačekati i infekcija očiju praćenu crvenilom, svrabom, otokom i bolom

Takodje, ako prilikom skidanja šminke zaboravljate na usne, ostaci karmina mogu izazvati prekomerno isušivanje nežne kože usana. 




Jedna noć provedena sa šminkom na licu neće ostaviti trajne efekte na koži, ali nemojte dozvoliti da vam to pređe u naviku. Ukoliko vam se to dogodi, ujutru najpre detaljno očistite lice odabranim sredstvom za čišćenje, a zatim nanesite nežni piling za lice. Nakon toga, nahranite kožu kremom. 

Ako ste izuzetno umorni i nemate snage za skidanje šminke, možete iskoristiti i maramice za skidanje šminke.  Maramice nisu adekvatan način čišćenja lica koji bi trebalo koristiti  svakodnevno, ali povremeno mogu poslužiti kao dobar način da uklonite ostatke šminke. 

Fb stranica: Shine & fashion
Instagram: marjanovicivana99

  • Share:

You Might Also Like

0 коментара