Nega kože tokom jeseni !

новембар 22, 2016

Nega kože tokom jeseni !


Zdravo devojke, poslednjih dana temperature su visoke i naglo promenjljive i možda nismo sigurni koje je godišnje doba. 

Neko ko sigorno zna, jeste naša koža.
Tokom jeseni struktura vazduha se izmenila, sunce sada pada pod drugačijim uglom, to su samo neki od faktora koji utiču na našu kožu tokom jeseni.

U nastavku teksta možete pročitati o savetima koji vam mogu pomoći da vaša koža izgleda savršeno tokom jesenjih dana. 

Jedan od najvažnijih saveta jeste hidratacija kože..Ono što je potrebno da uradite jeste da kreme koje ste koristili tokom leta zameniti nekim masnijim. Tako će vaša koža ostati i dalje meka i zadržavaće vlagu u njoj,jer kao što i same znate hladnoća čini vazduh suvljim, jer vlaga ne uspeva da se zadrži u vazduhu dovoljno dugo. 

Pored kreme, jako su bitni i tonici za čišćenje lica. Tokom jeseni koristite tonike koji su blažeg efekta. Najbolji tonici su oni koji su nastali na bazi keramida i glicerida koji zajedno zadržavaju  vlagu na koži i vrše uspešnu hidrataciju. 

Takodje pored tonika tu je i piling za lice.
Piling je koristan za uklanjanje izumrlih ćelija kože. 

Greške u nezi lica tokom jeseni:

  • Pranje lica tokom jeseni- Izbegavajte pranje lica vrućom vodom za vreme tuširanja, budući da će topla voda izvući svu vlagu iz kože i isušiti je.
  • Pregrubi piling  -preterano uklanjanje mrtvih ćelija kože s lica oštetiće vašu kožu, čineći je osetljivom na hladnoću i sklonu pucanju. 
  • Sredstva za čišćenje lica na bazi sapuna- Sapun je odličan način da dubinski očistite svoje lice od šminke i drugih nečistoća, ali ovakva sredstva će učiniti više štete nego koristi, budući da mogu jako da isuše kožu.
  • Stavljanje pudera na suvu kožu- Bez obzira na to da li više volite tečni ili puder u prahu, ne zaboravite na glavno pravilo stavljanja podloge , dakle nikada na suvu kožu.




  • Share:

You Might Also Like

0 коментара