Maske protiv mitisera

август 15, 2016

Maske protiv mitisera 





San svake devojke-žene jeste besprekoran ten, bez akni, bora i mitisera. Zato vam danas pišem o maskama za lice protiv mitisera.
 Devojke danas daju veliku sumu novca za razne preparate. Za koje se na kraju ispostavi da ne mogu da vam pomognu,  takodje mogu i lice da  oštete, jer neki kozmetiki preparati sadrže i štetne sastojke.

Mitiseri na licu znaju da budu veoma komplikovan i uporan problem.  Najčešće se javljaju  u predelu nosa, čela i jagodica . Ovaj problem se pojavljuje u obliku  sitnih, ali isto tako i krupnijih  crnih tački na licu
 Danas  vam donosim nekoliko odličnih saveta i recepata za uklanjanje mitisera prirodnim putem,  potrebno je samo da zavirite u vašu kuhinju…

Mitiseri  su zatvorene pore na licu koje se pojavljuju prekomernim lučenjem ulja i sebuma lojnih žlezda. Nečistoće koje se nalaze u porama reaguju sa kiseonikom, dobijaju crnu boju i nastaju mitiseri na licu-male dosadne tačkice kojih se uvek rado želimo rešiti. Najčešće se znaju pojaviti kada se dešavaju određene hormoralne promene u telu kao što je trudnoća i menstruacija.  Mitiseri  su  jedan oblik akni,  ali onaj najlakši oblik za lečenje,  jer možete da koristite i prirodne preparate. 



Maska od sode bikarbone

Pomešajte 1 kašiku  soda bikarbonu sa vodom i masku nanesite na lice. Nakon dvadeset minuta isperite lice mlakom vodom. Ovaj proces je najbolje ponavljati jednom do dva puta nedeljno.


Maska od limunovog soka

Limun je jedan od najboljih prirodnih proizvoda protiv mitisera. 
Pošto je  sok od limuna veoma kiseo, savetujemo vam da limunov sok razredite u maloj količini vode, da ne  bi došlo do iritaije kože.  Nanesite masku  , ostavite je da deluje preko noći, a ujutru isperite mlakom vodom.Svake večeri postupak ponavljate, i izbegavajte oči. 

Maska od paradajza 

Isecite paradajz u različite oblike i veličine .Umijte lice toplom vodom i ostavite ga da se prirodno osuši. Postavite komadiće paradajza na mesto gde se nalaze mitiseri i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Nakon toga  lice isperite lice toplom vodom.

Ovas 

Ovsena kaša smiruje iritacije, uklanja mrtve ćelije kože. Napravite svoju ovsenu kašu uz pomoć destilovane vode. Ovsenu kašu držite oko 10-15 minuta na vašem licu, a potom je lagano isperite sa mlakom vodom. Ovu masku možete da koristite svaki dan. 


  • Share:

You Might Also Like

0 коментара