децембар 18, 2015

Prirodne maske za kosu 



S obzirom da je kosa izložena suncu, vodi, farbanju, sušenju kose, osnovna nega kose ne podrayumeva samo pranje, korišćenje regeneratora, sušenje kose, već i korišćenje maske za kosu. 
Maske za kosu su neophodne kako bi vaša kosa bila zdrava, sjajna i glatka.
 Maske za kosu možete pronaći u prodavnicama, ali ukoliko nemate doboljno novca da sebi priuštite neku skuplju masku, za vas su prava stvar prirodne maske. 
Prirodne maske su dosta jeftinije, a samim tim sto ih sami pravimo znamo da ne sadrže nikakve štetne materije. 

Jedna od popularnih prirodnih preparata je maska za kosu od jaja. 

 MASKA ZA KOSU OD JAJA




Kokošja jaja su izvor vitamina i minerala koji nisu korisni samo za ishranu, već se sve češće koriste i u kozmetičkim i u fabričkim proizvodima. 
 Jaja za kosu su preporučljiva naročito ako imate oštećenu kosu usled agresivnih hemijskih tretmana – farbanja ili blajhanja. Takodje, jaja, naročito belanac, korisni su u borbi sa preteranim mašćenjem kose. U zavisnosti od tipa kose, u maskama ćete koristiti samo žumanac, belanac ili celo jaje.
Takodje možete kombinovati jaja sa uljima(maslinovo ulje-jako lekovito za sjaj i vlažnost kose), medom i limunom u zavisnosti od toga kakav tip kose imate.




Maska za kosu od jogurta

Da bi ste pripremili masku za kosu od jogurta bice vam potrebno:
  1. šolja jogurta
  2. kašika jabukovog sirćeta
  3. kašika meda
nakon toga mešajte sve  dok se ne pojave grudvice, a potom nanesite na kosu od korena do vrhova,neka ostoji 15 minuta i potom isprati hladnom vodom.

Takodje preparat koji je itekako koristan za kosu jeste kokosovo ulje.
Ovo ulje krije brojna lekovita svojstva, ono deluje kao izvanredan regenerator, podstiče novi rast, obnavlja vrhove koji su ispucali, daje kosi zdrav i negovan izgled sa prelepim sjajem, čak i odlaže pojavu sedih vlasi. Utrljavanjem i masažom kože glave, daje koži elastičnost, hrani je i omekšava.





  • Share:

You Might Also Like

0 коментара